Små söta

måndag 9 maj 2011

blommigt till mamma

Trikåpremiär för mamma! Trots att jag sytt barnkläder i två år så har jag inte sytt ett endaste trikåplagg åt mig själv. Kanske för att det går åt betydligt mer tyg till vuxenplagg (och tyg är rätt dyrt, sällan blir det billigare än att köpa från butiken) och för att jag är rätt kräsen med passformen.

Men så jag bestämde mig för att rensa upp lite i tyglagren. Tyckte inte att tyget passade till barnen, därmot är det mera min stil. Tog en gammal och mycket omtyckt Gina tricot-topp, ritade av mönstret och klippte modigt i Nanso-tyget som jag köpt för flera år sen billigt på Eurokangas. Kantningen är gjord av mudd från Eurokangas.

Glad i hågen sydde jag ihop toppen, men då jag skulle pröva den kändes den lite konstig. Jag hade klippt ut två bakstycken... Svor en lång rad svordomar och tänkte slänga hela eländet i grovsoporna. Tur att jag inte gjorde det. Dessutom gick det lätt att fixa, tog bara lite extra tid.

Är i alla fall riktigt nöjd med toppen och nästa mammaprojekt ligger redan och väntar i syväskan.

ps. Don't mind den postgravida mammamagen...

2 kommentarer:

  1. Passar ju hur bra som helst, jag vill också! Är dessutom glad över det fina uttrycket "familjemage" som jag lärde mig på syjuntan.

    SvaraRadera
  2. Den blev ju jättesnygg. Jag har också börjat sy alltmera åt mig själv igen efter att bara ha sytt åt barnen ett tag. Nu har jag beställt två tyg åt mig själv att sy t-skjortor av till sommaren. Tyvärr går det ju åt lite mera tyg till en större kropp än till en som har storlek 110.

    SvaraRadera