Små söta

onsdag 6 januari 2010

mörkrädd

Jag satt och slöläste ett nummer av Vi föräldrar. Först läste jag om en frilansjournalist som varit ut och rest med sin man Fredrik och sitt barn Mose och skrivit ihop ett halvtaskigt resereportage för att (troligen) finansiera sin nöjesresa (jag tycker faktiskt att ett bra resereportage ska innehålla nåt annat än en dagboksuppräkning av semesterveckan). Bläddrade vidare och fastnade för ett reportage om en första hjälpen-kurs. Journalisten hade intervjuat pappan Fredrik och hans pojke Mose. Men vänta nu... Bläddrar tillbaka till resereportaget, kollar in skribenten. På riktigt?! Densamme frilansjournalisten hade intervjuat sin egen man och försökt dölja det med att inte skriva ut efternamnet på mannen och pojken.

Och hör här. Det citatet säger pappan:
- Min fru har gått samma kurs tidigare och tyckte att den var bra.
Och då menar han sin fru som intervjuar honom. Helt knäppt.

Jag blir mörkrädd över att det finns frilansjournalister som kommer undan med så låg nivå på sina artiklar. Fast ännu värre är det att en stor och etablerad tidning köper in en sån här artikel. Förstår dom inte att deras trovärdighet lider.

Jovisst, svenska (föräldra)tidningar är lättlästa, glättiga och glassiga, men journalistiskt sett är Kaksplus och Vauva några hundra kilometer bättre.

2 kommentarer:

  1. wow! verkligheten klår sannerligen dikten!

    där har jag ju några heta tips på hur jag kan utöka min inkomst! =)

    SvaraRadera
  2. ja verkligen! Jag tycker du ska göra vi föräldrar en god gärna och sälja några riktigt bra reportage åt dem.

    SvaraRadera