Små söta

fredag 12 februari 2010

strike a pose

Vi hade en kort men intensiv fotosession strax före kvällsgröten. Modellen var sällsynt samarbetsvillig och bjöd dessutom på sina bästa moves.

Prinsen och prinsessan. En tunika sydd av en loppisfyndad morgonrock med en grodapplikation på bröstet. Utgick från Medom form 1,5 men ändrade om till raglanärmar. Lite tajt runt att dra över huvudet och på tok för stor ännu. Men hon lär ju växa, så om nån månad sitter den säkert bra.


Welcome to the djungel. Tunika, eller klänning, också denna sydd enligt Medom 1,5. Tyget är ett härligt frotétyg från Myllymuksut. Jag blir lika glad varje gång jag ser det.

Äppel, päppel, pirun, päron, puff. En tunika av traderafyndad interlock och turkosa kanter (me like!). Mönster enligt Welinder. Gillar passformen och längden, men halshålet blev en aning för stort. Ska nästa gång pröva med ett lite mindre.


3 kommentarer:

  1. Hejps! Har idag fått ärva en fin symaskin och nu kan ja int sluta tänka på vad ja ska sy ;) Ska kolla in vad du kan ge mig för idéer :) Kramis!! / Steno
    PS Dina bruna sammetsbyxor har blivit en stor hit här med magen :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Vilka fina plagg du syr, härliga tyg, och sött barn förstås också.

    Poppy

    SvaraRadera
  3. steno: skoj om byxorna passade. Visst är det skönt att få ha nåt på magen som inte spänner :) Jag misstänker att gravidhormoner drar till sig symaskiner. Så sätt igång och sy, så får du visa upp på påsken vad du åstadkommit :)

    poppy: tack ska du ha!

    SvaraRadera