Så kom den sista arbetsdagen tillslut. Dagen till ära bjuder jag kollegerna på något så ickejuligt som rabarberpaj med vaniljsås. Tycker att det kan behövas lite motvikt till allt juligt som bjuds överallt. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att maka rum i frysen för storkoken jag ska göra i januari.
Här är receptet:
175 g smält smör
4 dl mjöl1 dl socker
1 tsk vaniljsocker½ tsk bakpulver
ca 500-800 g rabarber
1-1½ dl socker2 msk potatismjöl
Smält smöret och låt det svalna. Bland under tiden ihop de torra ingredienserna, rör ner smöret och blanda degen. Tryck ut nästan all deg i pajform. Spara lite att strö överst. Lägg potatismjöl i bottnet på pajskalet, strö över rabarbern och lägg på socker. Lägg den resterande degen överst.
Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.
Godast är den som nygräddad och varm tillsammas med äkta vanlijglass, mmmm!
ledig redan? otroligt vad tiden går fort för andra! :)
SvaraRaderajepp, redan! Det känns faktiskt som om hela graviditeten bara svischat förbi. Ibland blir jag nästan lite kallsvettig då jag inser hur lite vi egentligen har planerat och förberett, men räknar med att vi tar det på talang :)
SvaraRadera