Små söta

onsdag 20 april 2011

dinotröja


Jag har gått och kärat ner mig i turkost. Det är så fräscht och fint. Och speciellt den här turkosa stjärnjerseyn från JNY är helt underbar. Jag köpte tyget för att sy en mössa som skulle matcha storasysters cerise vårhalare. Tur att jag tog en rejäl bit så det också räckte till en tröja. Tröjan fick cerise kantning och en dino i velour.

Mönstret är tröjfavoriten från Ottobre 1/2010 och sydd i storlek 92.

torsdag 14 april 2011

akta dej för vargen


Eller väntas nu, det finns ju ingen varg, bara rödluvan, ekorrar, rävar och blommor. Kan ett tyg bli mycket härligare än det här? Svar, nej. Helt underbart tyg från Liandlo, beställt via Ikasyr. Beställde först 1 meter och fick lätt ångest då jag märkte hur lite det blev kvar efter att ha klippt ut den här skjortan. Men som på beställning dök ett nytt parti upp (det första såldes slut hur snabbt som helst), och mitt tygförråd borde snart drygas ut med 1 meter till.

Är tyvärr inte helt nöjd med skjortmodellen, vet inte om det bara beror på att den ännu är för stor åt Li eller om den ska vara sådär konstigt stor. Skjortan är sydd i storlek 92, men med extra längd. Mönstret i Ottobre 1/10 såg lovande ut och jag ville pröva sy rynkningar och lite puffärmar, men nå fler skjortor av samma modell blir det inte.

måndag 11 april 2011

fåret shaun

Fåret Shaun har varit synnerligen pop hos oss, både på tv och på tröjan. Mönstret är från Ottobre 1/10 och jag har var riktigt nöjd med just den här modellen. Den sitter perfekt på ett lite rundare barn. Det enda justeringarna jag gjort på modellen är att jag lagt till kanske 6-7 centimeter på längden. Den här tröjan är sydd i storlek 92.

Tyget kommer från Sampsukka och det håller både färg och form tvätt efter tvätt. Men kanske det är så med frottétyger, att de är lite stryktåligare. Muddarna är från Myllymuksut (fortfarande mitt favvoställe för muddar, massor med färger och bra kvalitet).

söndag 10 april 2011

flätad mössa

Det känns lite knasigt att blogga om mössor då vårvärmen redan förpassat allt varmt och ulligt långt in i skåpet. Men det här är i alla fall mitt allra första stickverk med flätor. Jag har alltid trott att flätor är svåra att sticka, men tänk så fel jag hade.

Mönstret har jag tagit från en Novitatidning och garnet är Novitas Tempo. Mössan skulle egentligen stickas med 6:ans stickor, men jag har börjat lära mig att alltid välja lite mindre stickor än vad mönstret säger. Så denna mössa stickade jag med 5:ans stickor.

ps. sorry för den taskiga friläggningen, men jag känner att jag inte har tid att hänga på photoshop...

onsdag 6 april 2011

benvärmare

De här benvärmarna krävde inte så mycket arbete, men arma dagar så lång tid det tog att sticka dem. Jag ville ha långa och färggranna benvärmare för att pigga upp tillvaron i vintermörkret. Det fick bli tre olika färger av Drops Fabelgran, rött, turkost och limegrönt, som jag har varvat så där halvt slumpmässigt. Garnen i sig är mönstrade, vilket gör benvärmarna ännu mer levande.

Lade upp 82 maskor på 2,5 strumpstickor (därav tidskrävande), stickade några centimeter resårstickning och efter det slätstickning för att igen avsluta med resårstickning. Jag prövade sticka dem på rundstickor men till och med de minsta rundstickorna var för stora.

måndag 4 april 2011

molnklänning

Jag har länge varit på jakt efter Me&I:s härliga molnklänning, men priserna på Huuto skjuter i höjderna. Så det allra enklaste var att göra en egen variant. Mönstret är från Ulla Welinders bok och just den här modellen (som visserligen är ett pyjamasmönster) har visat sig sitta perfekt på storasyster.

Molntyget till tunikan, som är sydd i storlek 86/92, är från JNY och tyget till fickorna kommer från Katis stuvbitssamlingar (tack, tack!). Även om jag så småningom börjar ha sytt mig igenom alla tänkbara färgvarianter av molnen har jag inte tröttnat.

ps. nu ska jag på riktigt försöka skaka liv i bloggen