Små söta

torsdag 25 februari 2010

zumba

På riktigt, what's the fuzz med zumba? Är det rumpskakningar? Eller de tafatta handviftningarna? För det kan omöjligen vara den taskiga musiken? Eller de strykfula zumbabyxorna (!) som deltagarna kom klädda i. Neee, zumba är definitivt inget för mig. Ge mig en rå pumptimme där jag får plåga mina muskler till bristningsgränsen och där jag slipper känna mig som en elefant i en porslinsaffär.

trumpeter och fanfarer!

Ikväll händer det! Jag ska äntligen ta i bruk mitt gymkort jag köpte före nyåret... Och jag blir riktigt besviken om jag inte är rejält limin imorgon.

tisdag 23 februari 2010

klädsortering

Loppisshopping har sina fördelar och nackdelar. Fördelen är förstås priset. Små kläder till struntpriser (oftast). Nackdelen är att garderoben blir väldigt brokig. Har redan en längre tid irriterat mig över att så lite matchar i Lis garderob. Vi har en massa tjusiga bodyn, byxor och klänningar, men inget passar riktigt ihop. Så idag har jag gått igenom loppis- och reahögen som ligger och väntar på att hon ska bli några cent längre. Funderat på vad som matchar, och skrivit en lista över det som ska fyndas, sys och köpas. Jag menar. Jag behöver verkligen inte köpa alla bruna byxor jag hittar i storlek 80. Det räcker väl med de tre jag har i högen...

söndag 21 februari 2010

kan det bli sötare

Plötsligt låg den framför mig, världens ljuvligaste plåtask för stickor. Kärlek vid första ögonkastet. Nu ligger strumpstickorna välförvarade i en ask som minsann inte ska gömmas undan (och inte heller bli leksak för små fingrar).

fredag 19 februari 2010

varma ben

Tyckte det var dags att avsluta mitt benvärmarprojek som påbörjades för nån månad sen. Första stickade jag bara av farten, men sen gick det som det oftast går då jag ska sticka nåt som det behövs två av. Det blev lite småtråkigt. Jag menar, då man stickat den ena så känns det så boooring att göra allt från början med den andra. För att muta mig själv köpte jag bambustickor (very lyx!) och det är faktiskt betydligt lättare, och snabbare, att sticka med dem. Bilden ljuger förstås om färgerna, men färgskalan är riktigt i min smak, vitt, grått, rosa och brunt. Och nej, jag har verkligen inte själv skapat mönstret. Det skapar garnet av sig själv. Mycket, mycket praktiskt.

varmare, tack!

Jag hoppas verkligen att det är lite varmare imorgon. Eftermiddagssömnen har bara blivit till kakkapellesrumpa. Vi började klockan 14 med ett försök i sängen. Fungerade inte. Tog en vända via vagnen i tamburen. Fungerade inte. Lekte lite. Fungerade inte. Sängen igen. Tveksamt om det fungerar, och nu är klockan snart 16... Har på känn att det blir en kinkig kväll. Oh, joy!

tisdag 16 februari 2010

den gröna hyllan


Nu har hyllan fått nytt liv, och samtidigt har ett hörn i barnrummit blivit klart. Under hyllan satte vi upp en Ikeaälg. Kanske inte så värst funktionell, men lite smårolig. På golvet är en gammal kappsäck som fyndades på svärföräldrarnas vind (älskar stora vindar med en massa gammalt bråte...). Tavlan på överst på hyllan har Lis pyssliga gumor gjort till dopet. Jag tippar att hon tog inspirationen från Isaform. Tanken är att den ska få en lite större ram och en lite bättre plats i rummet.
Om nån har en extra svart lackhylla som skräpar i nåt hörn så kan vi gärna köpa bort den, sen börjar rummet så småningom vara inflyttningsklart.

fredag 12 februari 2010

strike a pose

Vi hade en kort men intensiv fotosession strax före kvällsgröten. Modellen var sällsynt samarbetsvillig och bjöd dessutom på sina bästa moves.

Prinsen och prinsessan. En tunika sydd av en loppisfyndad morgonrock med en grodapplikation på bröstet. Utgick från Medom form 1,5 men ändrade om till raglanärmar. Lite tajt runt att dra över huvudet och på tok för stor ännu. Men hon lär ju växa, så om nån månad sitter den säkert bra.


Welcome to the djungel. Tunika, eller klänning, också denna sydd enligt Medom 1,5. Tyget är ett härligt frotétyg från Myllymuksut. Jag blir lika glad varje gång jag ser det.

Äppel, päppel, pirun, päron, puff. En tunika av traderafyndad interlock och turkosa kanter (me like!). Mönster enligt Welinder. Gillar passformen och längden, men halshålet blev en aning för stort. Ska nästa gång pröva med ett lite mindre.


flyt

Jag har helt sjukt bra flyt på syendet. Dessutom har jag äntligen lyckats med muddkantning, vilket gör det hela ännu roligare. Bara min dotter vaknar ska hon få agera fotomodell, fast först ska vi dra en loppisrunda i Kvevlax. Men på tal om att sy så fick jag äntligen fått tag på en bit av Ikeas landskapstyg. Jag har helatiden fantiserat om en sk dagiskasse av just det här tyget. Den här gången ska den bli lite större, och med lite fler finesser.

måndag 8 februari 2010

tålamod

Kan man köpa tålamod nånstans? Jag skulle behöva fylla på mitt. Gärna av en extra uthållig sort. Missförstå mig inte. Barn är det bästa som hänt mig. Men ändå.

duplo

Det är nåt charmigt över duplon från min barndom. Lite kantiga och klumpiga. Fast just nu är det nog mamma som leker mest med dem. Brum, brum, bruuuum. Kopetikopetikopp!

fredag 5 februari 2010

pimp my hylla

Det här får bli barnrummets nästa projekt. En gammal hemsnickrad hylla som ska slipas och målas om, och sen slängas upp på väggen. Jag hade tänkt måla ytterkanterna svarta och innersidan barbapapagrön. Mmmmm, nu börjar det klia i målarfingarna (undrar bara hur jag ska lura slipningen på nån annan...)

gardiner. check.



Gardinerna är klara. Inspirationen till bollarna är hämtad från taklampan. Sen ska en del av tygerna återkomma i annan form, vilken får ni se sen senare :) Måste ta en paus från symaskinen, eller massproduktionen snarare, att sy fast 48 cirklar i ett tungt och otympligt tyg var riktigt glädjedödande, och tråkigt! Har hela dagen sneglat på högen av halvfärdiga kläder. Plötsligt känns några muddar och halslinnigar som väldigt, väldigt snabbåtgärdat.

onsdag 3 februari 2010

chunky mössa

Först såg jag Lindas tjusiga baggymössa, sen ramlade jag över ett chunky garn i Borgå och så blev 1+1=2. Stickade först mössan med 45 maskor på 10:ans stickor men den blev alldeles för stor. Rev upp allting och gjorde nytt försök med 43 maskor på 8:ans stickor. Mycket bättre. Mönstret är väl eget. Passligt många varv mosstickning och sen bara rätt tills mössan är tillräckligt lång och så minskningarna. Enkelt och mycket snabbt då garnet är så tjockt. Den här mössan stickade jag på tre timmar och då jag ingen snabb stickare.

tisdag 2 februari 2010

väggmålningen är klar!

Äntligen! Nu är väggmålningen klar. Det finns lite små skavanker här och där, men dem bjuder jag på. Nånstans måste det väl synas att det är första gången jag gör en väggmålning. Den blev precis så färggrann och glad som jag hade förställt mig.

Nu går projekt barnrum vidare till gardiner. Först tänkte jag nöja mig med röda enkla gardiner, men det känns lite tråkigt. Men en idé ploppade plötsligt upp och den känns rätt bra. Ni får se bilder så fort gardinerna är klara.

sådan mor, sådan dotter?

Jag stod och valde ut tyger för nästa syprojekt. Plötsligt dök en liten hjälpreda upp. Fast hon verkade vara mera intresserad av pappas verktygslåda.

måndag 1 februari 2010

lever nog

Vi lever nog. Har varit en sväng till mommo och mofa. Någon uppvilningsresa var det inte frågan om. Dottern blev plötsligt extremt mammig och endast min famn dög. Nu är vi hemma (guuuud så skönt) och jag har alltför mycket att ta tag i. Därav är jag helt handlingsförlamad för tillfället. Kanske jag borde måla väggen klar, det handlar trots allt bara om några ynkliga penseldrag.